Sedangku membaca wajahmu Senyumanmu menggambarkan sesuatu Jika kau fahami isi hatiku Ku tak ingin waktu henti tanpamu Dirimu menyalahkan sebuah erti Tapi diriku masih terhenti di sini Dan jalanku masih belum dapat ku pasti Namun diriku masih terhenti di sini Andai kau dapat memahami Bahawa ku menangung semua ini Bukan niatku ingin kau pergi kerna ku masih terhenti di sini Dirimu menyalahkan sebuah erti Tapi diriku masih terhenti di sini Dan jalanku masih belum dapat ku pasti Namun diriku masih terhenti di sini Tiada daya untuk ku lakukannya Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta Tiada daya untuk ku lakukannya Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta Dirimu menyalahkan sebuah erti Tapi diriku masih terhenti di sini Dan jalanku masih belum dapat ku pasti Namun diriku masih terhenti di sini Tiada daya untuk ku lakukannya Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta Tiada daya untuk ku lakukannya Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta Read more: http://lirik-lagu.info/asfan/lirik-terhenti-di-sini-asfan/#ixzz1jR2Bpz2F

My Geng

HIPOKRIT


Terima Kasih terlebih dahulu kepada mereka yang bertandang di BLOG saya ini.

Salam satu malaysia kepada semua blogger dan facebooker.
Topik pada hari ini agak lain daripada yang lain.
Maklumlah dah lama tak updated entry-entry baru.
Agak rasa kekok sedikit.

Apa yang anda faham dengan HIPOKRIT?
Kita boleh katakan manusia seperti ini berkeupayaan bersembunyi disebalik wajahnya yang sebenar.
Adakah anda mempunyai persamaan seperti ini?



Terdapat beberapa fenomena yang menarik pada masa kini dan ianya agak menarik untuk diperkatakan.
Antaranya.
Ada sorang wanita yang memakai skirt,berambut merah dan bergambar bersama arak.
Publish post di Muka Buku nak balik awal.
Sebab?
Nak solat subuh.

Aku yang baca status dia ni menanah mata.
Rasa hati ni macam dibelah-belah.
Jantung macam dibakar-bakar.

Hey kawan.
Tolong lah jangan macam tu.
Kalau betul pun nak solat.
Its ok lah.
Tak payah ada gambar-gambar macam tu.
Orang lain yang tangok pun pandang rendah kat kamu.
Macam tak ada harga diri.
Come on lah.
Wanita adalah asset paling mahal sebenarnya.
Tak boleh dijual beli.

P.S: Kepada rakan-rakan yang lain.
Dun Hipokrit.
Try Be Ur Self.

Im Not Perfect
But Try To Be Perfect


Please Comment after reading

5 pendapat pakar:

Muttallif said...

Saya paling tak suka HYPOCRITE. Berhati kerana mereka umpama talam 2 muka.

CINTA UNTUK KITA said...

lumrah zmn skrg ni, hipokrit tu buat2 tak fhm je definisinya.. bila kena sound nanti, baru nak nyesal pdhal dosa dah terpampang di khalayak ramai.. peace!

ilovekampungku said...

assalamualaikum....
hipokrit.....saya x suke dengan perangai hipokrit...layk disamakan dengan natang hippopotamus jer...

CINTA UNTUK KITA said...

hai,anda telah di tag oleh saya.. hehe untuk join satu segmen ni.. buat tau! ;p

http://cintauntukkita.blogspot.com/2012/02/segmen-saya-suka-blogwalking-sebab.html

Kiera Zainal said...

hipokrit biar bertempat. demi kearah positif je.