Sedangku membaca wajahmu Senyumanmu menggambarkan sesuatu Jika kau fahami isi hatiku Ku tak ingin waktu henti tanpamu Dirimu menyalahkan sebuah erti Tapi diriku masih terhenti di sini Dan jalanku masih belum dapat ku pasti Namun diriku masih terhenti di sini Andai kau dapat memahami Bahawa ku menangung semua ini Bukan niatku ingin kau pergi kerna ku masih terhenti di sini Dirimu menyalahkan sebuah erti Tapi diriku masih terhenti di sini Dan jalanku masih belum dapat ku pasti Namun diriku masih terhenti di sini Tiada daya untuk ku lakukannya Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta Tiada daya untuk ku lakukannya Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta Dirimu menyalahkan sebuah erti Tapi diriku masih terhenti di sini Dan jalanku masih belum dapat ku pasti Namun diriku masih terhenti di sini Tiada daya untuk ku lakukannya Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta Tiada daya untuk ku lakukannya Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta Read more: http://lirik-lagu.info/asfan/lirik-terhenti-di-sini-asfan/#ixzz1jR2Bpz2F

My Geng

CINTA JARAK JAUH MEMBEBANKAN?

Macam biasa kawan. Aku memang suka mengupdate blog ni pagi-pagi buta.
hohoho. Maybe ramai lagi yang tidur masa ni.
Tajuk kita kali ni adalah cinta jarak jauh.
Hah. Ramai kot yang mengalami benda-benda macam ni.
Termasuk empunya story ni.
hahaha.
Adakah ia membebankan?
Atau anda yang bebankan diri anda.
Jom sama-sama kita discuss.




Kadang-kadang kita pun kesian tengok orang-orang yang ada nasib macamni.
Macamane Cinta Jarak Jauh ni boleh terjadi?
First mayve diorang kenal masa zaman sekolah.
(macam aku)
Then,dah besar. Dua-dua sambung belajar. Sorang diutara.Sorang di Selatan.
huh. Sedih kan kalau macamni. Apa boleh buat. Kena sabar je lah.
Yang penting hati ikhlas sebab kena belajar untuk masa depan gak.

Punca yang lagi satu ni ape plak?
hahaha.
Cuba teka?
hah...korang ni PENDING lah...
Aku rasa..sebab kenal dalam muka buku.
Maklumlah, sekarang ramai yang menggnakan muka buku sebagai tempat berkenalan.
Yang perempuannya dengan gaya yang cantik. Kalau tak cantik. Tak nak upload gambar. Yang lelakinya ala-ala Tom Cruise. Ekekekeke..

Kenapa aku cakap membebankan?
Hah. Bila hati pun dah jauh. Macam-macam boleh berlaku.
Aku ada Dua story nak share ngan korang.
Satu Nice story. Lagi satu Sad Case.


PERTAMA- aku ada sorang kawan ni. Pasangan dia tu study kat LONDON.
diorang kenal masa zaman belajar kat matrik dulu. skang umur diorang dah 24 kot.
still sampai skang. masih couple dan happy.
Rahsianya apa?
Tiap-tiap malam SKYPE.
pelik aku.
huhuhu.

KEDUA- sad case story dari kalangan kawan-kawan aku gak. Diorang kenal masa sekolah dulu. Dia putus dgn ex dia sebab nak dapat cinta baru yang ada sekarang ni.
Tapi bila dah terjadinya cinta jarak jauh. Baru die tau langit tu tingggi ke rendah.
Kena tinggalkan pulak dengan balak die. Adoi. Skang die nak kembali kepada  Ex die.
Aku nasihatkan banyak-banyak. Jangan buat macam tu. :Lagi kakalu diri tu perempuan. Kalau lelaki x apalah.
Muka tembok sikit. hehehee.
Dah ludah,jangan jilat balik.
Renung-renung kan ok.

Cara terbaik untuk jaga pasangan kita jika anda merupakan Cinta Jarak Jauh adalah dengan
cara menaip butang...lalalalal..
lol..
aku ada 5 cara yang nak share dgn korang. Harap boleh setuju tanpada ada bantahan.
Kalau nak kongsi pendapat amat di alu-alukan kepada anda semua.





SEKIAN saja celoteh aku pagi ni dalam keadaan bangun tidur lagi.
Harap dapat menmbah maklumat kat korang pagi-pagi ni.
=)

Please Comment after reading

18 pendapat pakar:

tiqa ramlan said...

I through this PJJ situation. And ALHAMDULILLAH masih bersama even tak skype setiap malam. Haha. Yg penting trust kot? :)

AkuBudakKampung.com said...

i agree with u.
trust ur partner is the most important.
kalau tak percaya kat pasangan kita.
tak berguna lah bercinta.
=)

cikyanxyanx said...

saya kes pertama :) hehe sorang di johor sorang di perak >< tapi same2 asal perak , dye stdy kat johor , hehe tiap2 malam skype haha .. same2 kenal mase f6 , haha ..

AkuBudakKampung.com said...

wah..nice lah mcm tu.
hari-hari skype.
sama dgn kawan pelik saya tuh.
hahahah..
maybe dgn cara ni dapat kekal lama kot.
=)

cikyanxyanx said...

hahha aminnn >< huhu hope kekal lha kan , hehhe nak balik perak pun .. kena ongkos lagi , mane lha larat kalau nak balik tiap2 bulan , huhu skype jelah pengubat rndu , hoho

AkuBudakKampung.com said...

huhu.
betul2..
selamat skang zaman dah makin canggih.
huhu.
tQ kepada teknologi yang wujud pada masa skang.
skali skala kena jumpa gak.naty boring hari2 skype.
lalalala~~

cik golek...... said...

cnte jrak jauh mmg ssh..-.-
cnte jrak dkat pn dh ssh..huhu..
xpi sweet cter yg first..
hope dyowg kkl hngga ank cucu.. :D

(,")pen warna warni(",) said...

saya menghadapi situasi yang sama.. alhamdulillah kekal hingga ari nie... law PJJ nie yang bestnyer simpan rindu lame-lame.. hik3... walaupun jumpe kejap tp da cukup.. #law jauh-jauh boleh elak dosa.. wink wink. :)

AkuBudakKampung.com said...

CIK GOLEK
harap lah mereka kekal ye.
nama pun cinta.xada yg senang.
=)

CIK PEN.
hahaha.
yang tu aku stuju.
skali2 jumpa.baru lah ada rindu.
klu hari2. kang jemu lak.
itu lah kelebihan PJJ.
=)

aisharly said...

nice tip bro..hehehe

AkuBudakKampung.com said...

just a simple tips.
=)
thank for read my entry.

Anonymous said...

pasni PJJ jugok...PERKAHWINAN JARAK JAUH....hehhhehehhe....

Suhaili Othman said...

tengah mengalami nya.alhamdulillah masih bertahan..hihihi. paling penting percaya antara satu sama lain and jujur. kalau tak jujur asyik gaduh then mula lah giv up dgn relationship tu.

nice entry bro :)

AkuBudakKampung.com said...

kita mesti saling percaya.
tapi klu dah org percaya kita.
jgn wat hal lak.
dah tu.kena lah setia..
btw..
thank for ur comment ok suhaili.

Amirez said...

CJJ ni kena ada trust & komitmen yang tinggi. saya pun dah alami, berpisah antara 2 benua selama 2 tahun.

sekarang ni dah kawen, ada anak sorang berumur setahun dah :)

Nur Kiasatina ^_^ said...

Nice entry. FOllow u ! Kalau sudi follow la sy jgk.hikhok:p. nahh, ni link.. rock-secretonlinegurlzz.blogspot.com

AkuBudakKampung.com said...

AMIREZ
nice lah kalau mcm tu..
ending nye sgt2 menarik.
hope u kekal hingga ke akhir hayat ok.
=)

NUR KIASATINA
done follow u.
nice entry btw.
=)

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

not so la...
best ape...boleh belajar the real means of rinduu...